maanantai 30. marraskuuta 2015

Mikä on Oulun paras ravintola?

Olen kirjoittanut lukuisia ravintola-arvosteluja oululaisista ravintoloista ja olen saanut useampaakin kautta saman kysymyksen, josta toivottaisiin kirjoitusta: Mikä on Oulun paras ravintola?

Mikä on Oulun paras ravintola sosiaalisessa mediassa?
Oma mielipiteeni saattaa olla hieman suppea joten lähestyn asiaa hieman laajemmasta näkökulmasta. Tarkistetaan ensin mikä on Oulun paras ravintola erilaisissa ravintola-arvosteluja kokoavissa sosiaalisen median palveluissa. Näistä maailmalla isoin on ehdottomasti Tripadvisor.

Oulun parhaat ravintolat Tripadvisorissa
Tripadvisorin arvosteluiden perusteella Oulun kaikkein paras ravintola on Restaurant Hugo. Ravintola Hugo sijaitsee torin kupeessa osoitteessa Rantakatu 4. Restaurant Hugon arvostelua minulla ei vielä blogissani ole. En tee arvostelua koskaan yhden käyntikerran perusteella ja täytyy ottaa suunnitelmaan käydä tuolla uudelleen ja sen jälkeen voisin kirjoittaa omankin arvostelun Ravintola Hugosta. Jos mennään edullisempiin hintakategorioihin Tripadvisorissa (kaikkiaan neljä luokkaa) ja katsotaan toisteksi edullisimman hintaluokan ravintoloita, jotka ovat yleensä arkiseen omalla rahalla syömiseen hyviä ravintoloita. Tässä hintaluokassa Tripadvisorin paras ravintola on Kirkkokadun kreikkalainen ravintola Crecian.

Oulun parhaat ravintolat Eat.fi:ssä
Eat.fi on kotimainen ravintola-arvosteluja keräävä verkkosivusto. Toisin kuin Tripadvisorissa eat.fi:ssä ravintolat voivat itse estää omat arvostelunsa. Näin ollen ravintoloita ei ole aivan yhtä paljoa listoilla kuin Tripadvisorissa. Eat.fi:ssä parhaiden listauksen saa esiin kun rajaa kartalta alueen, jonka parhaat ravintolat eat.fi näyttää. Kun ottaa alueeksi Oulun keskustan ja lähiympäristön ja katsoo ravintoloita, joista on vähintään viisi arvostelua, nousee Oulun parhaaksi ravintolaksi nepalilainen ravintola Sauraha. Ravintolan arvostelujen keskiarvo on 4,8/5. Sauraha on edullisempi ravintola, joten keskiarvoa nostaa hyvät pisteet hyvästä hinta-laatusuhteesta. Tripadvisorin ykkönen Ravintola Hugo löytyy vasta paremmasta keskikastista keskiarvolla 4,1. Eat.fi:ssä sen edelle nousee esimerkiksi Tripadvisorissa edullisempien ravintoloiden ykkösenä oleva kreikkalainen Crecian.

Kuten sanoin, itse arvostelen ravintolan tässä blogissa vasta vähintaan kahden, yleensä kolmen tai useamman, vierailun jälkeen. Siksi en ole vielä arvioinut läheskään kaikkia Oulun parhaita ravintoloita. Kun otokseni on hieman kattavampi palaan asiaan ja kirjoitan lisää siitä, mikä on omasta mielestäni Oulun paras ravintola.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti